Hiiden Heimo satsaa systemaattiseen vastuullisuuden kehittämiseen

Vastuullisuustyö on hyvässä vauhdissa.
Heimomielisyys ja hyvä yhdessä tekemisen meininki kantavat pitkälle myös vastuullisuustyössä.

Hiisi Homes & Hotels, tai tuttavallisemmin Hiiden Heimo on ymmärtänyt vastuullisuuden tärkeyden nykypäivän maailmassa ja haluaa kantaa kortensa kekoon. Hiiden Heimo haluaa vahvasti kehittää omaa liiketoimintaansa yhä paremmin taloudelliset-, ekologiset-, ja sosiaaliset näkökulmat huomioiden mahdollistaakseen liiketoimintansa tulevaisuudessa sekä jättääkseen jälkeensä paremman maailman tuleville sukupolville. Hiiden Heimo haluaa ottaa vastuullisuuden osaksi jokapäiväistä tekemistään, ja sen vuoksi olemme lähteneet liikkeelle alkukartoituksesta, jonka avulla selvitämme oman toimintamme nykytilaa. Tämän jälkeen meillä on parempi näkemys siitä mitä jo teemme ja mihin vastuullisuuden osa-alueisiin meidän tulisi keskittyä seuraavaksi isommalla kädellä. Teemme myös sidosryhmäkyselyitä, joiden tarkoitus on kartoittaa mitä meistä ajatellaan ja olemmeko muiden mielestä vastuullisia jollain tietyllä toimintamme osa-alueella.

”Vastuullisuustyössä inspiroivaa on se että voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa paljon ympäröivään maailmaan. Nyt kun meillä on saatavilla raamit ja työkalut vastuullisuuden systemaattiseen kehittämiseen, koemme tekevämme oikeita asioita kestävämmän tulevaisuuden puolesta,”  kommentoi Hiiden Heimon Vastuullisuuden projektipäällikkö Lotta.

Sustainable Travel Finland- polusta ja Ekokompassi- ympäristöjärjestelmästä käytännön apua vastuullisuustyöhön

Jotta voimme Hiiden Heimona tehdä systemaattisemmin vastuullisuustyötämme, olemme löytäneet siihen hyvät työkalut ja raamit. Olemme kesällä 2022 osallistuneet Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF)- polulle, joka toimii kestävän matkailun ohjelmana yrityksille ja destinaatioille, jotka haluavat edistää vastuullisuustyötään. Sitoutumalla STF-polkuun, lupaamme noudattaa kestävän matkailun periaatteita, kehittää omaa osaamistamme, sitouttaa koko yrityksemme mukaan vastuullisuustyöhön sekä tehdä yrityksellemme kehityssuunnitelman, joka toimii vastuullisuustyömme lähtökohtana. Olemme tämän lisäksi kesällä 2022 aloittaneet Ekokompassi- ympäristöjärjestelmän rakentamisen, joka auttaa meitä keskittymään meille olennaisiin vastuullisuuden osa-alueisiin ja viestimään niistä matkan aikana.

Tavoitteemme on saada STF- sekä Ekokompassi merkki todisteena läpinäkyvästä ja hyvästä vastuullisuustyöstä. Meillä on kuitenkin vielä paljon puuhaa edessä ja vastuullisuustyö ei suinkaan osaltamme lopu näiden merkkien saamiseen vaan merkkien tavoitteleminen ylipäätänsä on hyvä ja sitouttava tapa jatkaa pitkäjänteistä vastuullisuustyötä ja saada aikaan vaikuttavia tuloksia.

Olemme Heimolaisten keskuudessa hyvin innoissamme näistä tulevista vastuullisuusprojekteista ja pidämme teidät ajan tasalla projektin edistymisestä.

STF-polusta voi lukea lisää täältä.

Lisätietoja Ekokompassista löytyy täältä.

Hiiden Heimo toivottaa vastuullista ja inspiroivaa juhannusta!
Rakennamme Ekokompassia.

 

 

Hiisi Experience Group Oy
Vuonna 2017 Vihdissä perustettu kasvava perheyritys.
Koteja tilapäistarpeeseen & kodikkaita hotellihuoneita Hiisi Homes & Hotels brändin alla.

Lisätietoja:
Lotta Mannonen

Vastuullisuuden Projektipäällikkö

lotta@hiisihomes.fi