Olemme Hiiden heimossa koonneet listan polttavimmista kysymyksistä joihin olemme saaneet ilon vastata matkamme varrella. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja otahan rohkeasti yhteyttä, jos kielen päällä olevaan kysymykseesi ei alla olevasta listasta löydy vastausta. Käytä ihmeessä tietoteknisen laitteesi hakuominaisuutta etsimäsi kysymyksen ja vastauksen pikaiseen löytämiseen (Windows-laitteissa CTRL+F -näppäinyhdistelmällä saat haun esiin. Omena-laitteiden (Apple) käyttöohjeita kannattaa googlata).

Perustavanlaatuiset kysymykset

Miksi painuisin Hiiteen?

Kirjoitamme pian artikkelin 101 syytä painua Hiiteen. Malta vielä tovi.

Miksi Hiiteen painumisen hinta on alhainen/keskitasoa/korkea?

Tilapäiskotiemme ja kodikkaiden hotellihuoneiden hinnoittelu vaihtelee kysynnän mukaan. Karkeasti mitä enemmän kysyntää sitä kalliimpi hinta on ja mitä vähemmän kysyntää sitä edullisempi hinta on. Taloudellisesti vastuullisessa liiketoiminnassa hinnoittelu on syytä optimoida niin, että vuoden lopussa, kun tilikirjat käydään läpi on viivan alle jäänyt summa positiivinen. Käytännössä hiljaisen kysynnän aikaan voi olla tilanne, että viivan alle jäävä summa on miinusmerkkinen, joten kovan kysynnän aikana parempien hintojen johdosta viivan alle jäävän positiivisen summan myötä tilit tasoittuvat.

Mistä löydän alennuskoodin Hiiteen painumiseen?

Tulit aivan oikeaan paikkaan. Käytä koodia PAINUHIITEEN ja saat parhaan hinnan parhailla ehdoilla nettisivuiltamme.

Mitä tarvitsen mukaani, kun painun Hiiteen?

Tarvitset mukaasi ruokaa ja virvokkeita jääkaappiin sekä repullisen vaihtovaatteita ja olet valmis olemaan kuin kotonasi Hiidessä.

Mikä on tilapäiskoti?

Tilapäiskoti on tuikitavallinen suomalainen asunto, mikä on kalustettu ja varusteltu tilapäistä asumista varten. Tilapäiskodin voi vuokrata parista yöstä useampaan kuukauteen tarpeesi mukaan. Vuokraehdot ovat usein tyhjää vuokra-asuntoa joustavammat ja vuokraaminen on huomattavasti helpompaa. Tilapäiskodin vuokraan sisältyy aina vesi, sähkö sekä nopea langaton netti.

Mikä on automaattihotelli?

Automaattihotelli on perisuomalaisiin tarpeisiin suunniteltu hotelli, missä voi majoittua kodikkaasti yhdestä yöstä useampaan kuukauteen. Automaattihotellissa ei tarvitse suorittaa kiusallista small talkia vastaanotossa tai muutenkaan pönöttää respassa. Aamiaisbuffetin ruuhkasta ei ole tietoakaan, koska automaattihotellissa ei ole omaa ravintolaa eikä aamiaista tarjolla. Automaattihotellissa ei ole henkilökuntaa paikan päällä, ja palvelua saa puhelimitse, sähköpostilla tai muilla etäviestimillä. Kokemus on täysin kontaktiton ellet satu törmäämään päiväaikaan kohteessa olevaan ammattisiivoukseen. Avaimia tai avainkortteja ei tarvita sillä saapuminen ja kulku onnistuu kätevästi ovikoodien avulla mitkä saa tekstarilla ja sähköpostilla saapumispäivänä ennen saapumista.

Onko Hiisillä henkilökuntaa paikan päällä?

Hiisi on luonnostaan kontaktiton, joten Hiiden heimolaisiin et törmää paikan päällä. Ammattisiivouksen voit bongata päiväaikaan paikan päältä ja tarpeen mukaan huoltokin vierailee kohteessa.

Onko Hiisillä vastaanottoa?

Hiisi on kuunnellut suomalaisia ja olemme poistaneet potentiaaliset epämukavuustilanteet, joten vastaanottoa et löydä Hiisin kohteista.

Onko Hiisillä ravintolaa?

Vaikka heimomummi loistava kokki onkin niin tilapäisessä asumuksessa oli kyseessä sitten tilapäiskoti tai kodikas hotellihuone meillä on tapana joko a. kokkailla itse tilapäiskodin omassa keittiössä tai hotellin yhteiskeittiössä b. tilata ruokaa naapuruston huikeista ravintoloista suoraan ovelle Foodoran tai Woltin avulla tai c. mennä paikan päälle naapuruston ravintoloihin herkuttelemaan. Miksi meillä pitäisi olla oma ravintola, kun tarjolla on parempiakin vaihtoehtoja?

Onko Hiisillä aamiaista tarjolla?

Tilapäiskoti ei ole hotelli eikä Hiisi Hotellikaan mikään perinteinen hotelli, joten vastaus on ei. Aamiaista saat laittaa ihan itse omassa tilapäiskodissasi tai hotellihuoneessa, tai sitten hurvittelet ja tilaat aamiaisen Foodorolla tai Woltilla ovellesi tai vielä parempaa menet naapuruston suosikkikahvilaan nautiskelemaan.

Mitä asumiseen sisältyy Hiisi Homesin tilapäiskodeissa?

Hiisi Homesin tilapäiskodit ovat kalustettuja ja hyvin varusteltuja. Voit tutustua tarkemmin varusteluun pian tästä löytyvästä linkistä. Liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous sisältyvät hintoihin, ja näistä voit lueskella tarkemmin pian täältä. Kaiken kukkuraksi olemme koonneet pienen paketin Hiiden hyveitä sinua varten odottamaan saapumistasi ja niistä taasen voit pian lukea täältä. Joka tapauksessa sähkö, vesi ja nopea langaton netti sisältyvät aina hintaan.

Mitä majoittumiseen sisältyy Hiisi Hotellien kodikkaissa huoneissa?

Hiisi Hotelsin kodikkaat hotellihuoneet ovat hotellimaiseen tapaan kodinomaisella twistillä kalustettuja ja hyvin varusteltuja. Voit tutustua tarkemmin varusteluun pian tästä löytyvästä linkistä. Liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous sisältyvät hintoihin, ja näistä voit lueskella tarkemmin pian täältä. Kaiken kukkuraksi olemme koonneet pienen paketin Hiiden hyveitä sinua varten odottamaan saapumistasi ja niistä taasen voit pian lukea täältä. Joka tapauksessa sähkö, vesi ja nopea langaton netti aina hintaan.

Ovatko lemmikit sallittuja?

WUF. Kukapa haluaisi jättää perheenjäsenensä kotiin? Kaikki perheenjäsenet ovat tervetulleita painumaan Hiiteen karvaisuuteen katsomatta.

Ennen varausta

Kuuluuko pysäköinti hintaan?

Suurimmassa osassa Homes-kohteita pysäköinti sisältyy hintaan kyllä. Varmista sinulle sopivan kohteen kohdesivulta kyseisen kohteen pysäköintimahdollisuudet Majoitusvaihtoehdot | Kodit | Hotellit | Hiisi Homes & Hotels

Kuuluuko pysäköinti pakettiautolle hintaan?

Kohteissa missä tilapäiskodeille kuuluu oma autopaikka talon pihalla pysäköinti pakettiautolle sisältyy hintaan. Varmista sinulle sopivan kohteen kohdesivulta kyseisen kohteen pysäköintimahdollisuudet Majoitusvaihtoehdot | Kodit | Hotellit | Hiisi Homes & Hotels

Voinko ladata sähköautoa painuessani Hiiteen?

Mitä Hiiden hyveet -aloituspaketti sisältää?

Tutustu Hiiden hyveisiin täällä.

Kuuluvatko liinavaatteet ja pyyhkeet hintaan?

Kyllä. Kukapa haluaisi raahata joululahjaksi saatuja Finlaysonin Plussa-kortilla hankittuja lahjalakanoita mukanaan tilapäiseen asumukseen.

Milloin voin tilata lisäpalveluita?

Lisäpalveluita voit toki tilata milloin vain, mutta mikäli haluat lisäpalvelut toimitettavan / toteutettavan sinulle sopivana ajankohtana tulee tilaus tehdä vähintään 24 tuntia ennen toivottua ajankohtaa, jotta ehdimme järjestellä lisäpalvelun tuotannon. Olemme riippuvaisia rakkaiden yhteistyökumppaneidemme avusta palvelutuotannossa kohteissamme, joten voit vain kuvitella, että sitä tyytyväisempiä he ovat mitä aikaisemmin tieto heille menee.

Milloin saan tietää tarkan osoitteen varaamalleni huoneistolle?

Varaamasi huoneiston tai huoneen numero vahvistetaan saapumisohjeessa noin klo 14.30 saapumispäivänä. Käytännössä meillä on aina useampia tilapäiskoteja tai hotellihuoneita samassa kohteessa, ja pyrimme palvelemaan kaikkia asukkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Usein tarpeet muuttuvat asumisen aikana, mikä tarkoittaa, että asumista päästään jatkamaan, mikä taas tarkoittaa, että jos olisimme sinulle luvanneet tietyn tilapäiskodin kuukautta aikaisemmin niin meillä voisi olla edessä harmillinen tilanne. Tilanne missä naapuritalon Irma ja Helena joutuisivat viikon vuoksi muuttamaan kilpikonnafarminsa ja kuivamuonavarantonsa viikon vuoksi toisesta tilapäiskodista toiseen. Olemme varmasti samaa mieltä kaikkien näkökulmasta parempi olla vahvistamatta tarkkaa osoitetta, jotta vältymme probleemeilta. Vaihtoehtoisesti olisimme joutuneet siirtämään viime hetkellä sinut toiseen tilapäiskotiin, mikä olisi todennäköisesti tarkoittanut, että ennakkoon tekemäsi tilapäinen postinsiirto menee solmuun ja tilaamasi Aku Ankka menee Irmalle ja Helenalle ensimmäisen viikon keskiviikkona.

Kuuluuko lämmitys hintaan?

Tottahan toki, kukapa kylmässä tilapäiskodissa tai hotellissa haluaisi asustella.

Kuuluvatko sähkö, vesi ja kotivakuutus hintaan?

Sähkö ja vesi kuuluvat kyllä vain. Asukkaan asumiseen liittyvää kotivakuutusta ei kuulu hintaan. Helpottaa kummasti muuttoa tilapäiskotiin, kun sinun ei tarvitse säätää sopparien ja irtisanomisaikojen kanssa eikö vain?

Kuinka pitkäksi ajaksi voin vuokrata Hiisi Homesin tilapäiskodin?

Mikä me olemme määrittämään tarvettasi voithan vuokrata tyhjänkin vuokra-asunnon vaikka iltapäiväksi, mutta toinen juttu onkin minkälaisen pätkän pääset maksamaan vuokran osalta. Tyhjän vuokra-asunnon osalta voi olla, että joudut maksamaan 12 kuukauden vuokran yhtä iltapäivää varten. Hiisi Homesin tilapäiskodit ovat useimmiten vuokrattavissa alkaen kahdeksi yöksi. On hyvä huomioida, että mitä pidempään Hiidessä asuu sitä edullisemmaksi yökohtainen vuokra muodostuu. Teoriassa voit vuokrata tilapäiskodin myös yhdeksi yöksi, mutta hinta on pitkälti kahden yön hintainen, koska emme sinänsä halua markkinoida tilapäiskotejamme yhden yön tarpeeseen. Suosittelemme paikallisia hotelleja yhden yön tarpeeseen ja tottakai Hiisi Hotelleja, jos sellainen jo löytyy toivomastasi sijainnista.

Kuinka pitkäksi ajaksi voin varata Hiisi Hotellin huoneen?

Käytännössä huoneen voit varata tunneista kuukausiin. Ihan miten haluat =)

Ennen saapumista

Mikä on saapumisaika?

Standardi saapumisaika on klo 15 alkaen. Klo 15 jälkeen meille voi saapua suurimmassa osassa kohteita mihin aikaan tahansa. On joitain poikkeuksia, missä myöhäisintä saapumisaikaa on rajoitettu, joten varmistathan kohteen kohdesivulta mikäli rajoituksia on. Saapumisaikaa on mahdollista aikaistaa helposti parilla tunnilla eli alkaen klo 13. Aikainen saapuminen kustantaa 10 € / tunti. Jos haluat saapua vieläkin aikaisemmin voit saatavuuden mukaan varata vieläkin aikaisemman saapumisen samalle aamulle -50 % yöhinnalla. Jos aamuista saapumista ei ole välttämätöntä varata etukäteen voit rimpautella meille aamulla ja mikäli tilapäiskoteja tai huoneita on vapaana niin voit yrittää neuvotella asukas- ja myyntipalvelumme kanssa aikaisen saapumisen jopa ilman lisämaksua (HUOM. vain saapumispäivän aamuna!).

Milloin voin perua varauksen?

Tähän visaiseen kysymykseen saat yleensä vastauksen varausvahvistuksestasi. Oikeastaan tarkkaavaisimmat pistävät tämän muistiin jo siinä vaiheessa ennen kuin varauksen tekeminen etenee varausnappulan painamiseen. Yleisimmät peruutusehdot mahdollistavat kuluttoman peruutuksen 24 tai 48 tuntia ennen saapumista tai 7 tai 14 päivää ennen saapumista. Voit olla myös säästänyt varausvaiheessa ja valinnut etuhinnan, millä ei ole peruutusehtoja (non refundable). Jos olit niin etevä ja teit varauksen Airbnb:n kanssa niin suosittelemme hakeutumaan Airbnb:n Kuinka perun Airbnb-varauksen verkkokursille. Emme ole kuunaan nähneet monimutkaisempia peruutusehtoja mitä Airbnb:ssä on varaajilleen.

Onko sängyt pedattu valmiiksi?

Sänky on meillä yhtä kuin pedattu sänky. Kaikki muut mahdolliset petipaikat tarkoittavat, että niitä ei lähtökohtaisesti pedata valmiiksi vaan saat ilon tehdä tämän harjoituksen ihan itse. Yhteenvetona sängyt petaamme me ja muut lisävuoteet, vuodesohvat, vuodenojatuolit ja pöytäsängyt saatte pedata te arvon heimolaiset. Lisäpetipaikoille tarjoamme toki aina liinavaatteet, peiton, tyynyn ja pyyhkeen mikäli meille on etukäteen ilmoitettu lisähenkilöistä.

Milloin voin tehdä muutoksia varaukseen?

Muutokset ovat pitkälti linjassa varauksesi peruutusehtojen kanssa. On hyvä huomioida, että jos teit varauksen verkon eri portaalien kautta niin heillä on yleensä hyvin tiukat ehdot ja esimerkiksi asumisen aikana muutosten teko on mahdotonta ilman, että maksaisit koko varauksen summan. Suosittelemme varaamaan suoraan meiltä puhelimitse, sähköpostilla, savumerkein tai nykyaikaisesti suoraan täällä interwebissä niin varmistat joustavimmat ehdot ja parhaat hinnat.

Saapuminen

Milloin saan saapumisohjeet?

Saapumisohjeet toimitetaan varauksen yhteydessä annettuja yhteystietoja hyödyntäen saapumispäivänä klo 14.30 mennessä tekstiviestillä ja sähköpostilla. Mikäli olet varannut aikaisen saapumisen saat ohjeet noin puolta tuntia ennen sovittua saapumisaikaa.

Miten saan saapumisohjeet?

Kirjoittelimme vastauksen vahingossa edellisen kysymyksen yhteyteen, mutta kertaus on opintojen äiti. Saapumisohjeet toimitetaan varauksen yhteydessä annettuja yhteystietoja hyödyntäen saapumispäivänä klo 14.30 mennessä tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Saanko kovan avaimen käyttööni?

Hiisi Hotelleissa on aina ovikoodit, joten kovia avaimia, avainkortteja tai muita fyysisiä ovenavausvälineitä ei ole käytössä ollenkaan. Lähtökohtaisesti tilapäiskoteihin kulku on aina avaimella ja useimmiten avain odottaa sinua suoraan kohteessa avainautomaatissa.

Asumisen aikana

Milloin varausta tulee viimeistään pidentää?

Varausta tulee pidentää viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä. Huomaathan, että mitä myöhempään jatkat varaustasi sitä todennäköisemmäksi tulee että juuri sama tilapäiskoti ei ole enää vapaana, kun sitä vielä sittenkin tarvitsisit. Jatkaessasi varausta viimeistään alkuperäistä lähtöä edeltävänä päivänä pyrimme järjestämään jatkon sinulle samaan hintaan. Mikäli jatkon järjestäminen menee lähtöpäivälle veloitamme 50 € palvelumaksun varauksen jatkamisesta viime hetkellä. Tämä lähinnä syystä, että tästä aiheutuu ylimääräinen jumppa sekä meille että siivouskumppanillemme, kun pääsemme viime hetkellä muokkaamaan kuluvan päivän työjärjestelyitä.

Kuinka usein siivous on?

Se mikä on varmaan on se, että asumisesi hintaan sisältyy loppusiivous eli kerran varauksesi aikana. Välisiivoukset eivät sisälly hintoihin ja halutessasi voit tilata välisiivouksen tai liinavaatteiden ja pyyhkeiden vaihdon asukaspalvelustamme erillisestä maksusta.

Mitä välisiivous sisältää?

Välisiivouksen sisältöön voit tutustua tarkemmin täällä.

Voinko pestä Hiisin liinavaatteita ja pyyhkeitä?

Ymmärrämme, että halu pyykkihommiin voi toisinaan käydä valtavaksi, mutta harmillisesti joudumme toteamaan, että ammattiliinojamme- tai pyyhkeitä ei saa pestä kotikonstein. Käytämme Comfortan ammattikäyttöön suunniteltuja kemiallisesti pestyjä tekstiilejä, joten näitä ei saa pestä tilapäiskotona. Järjestämme teille puhtaat liinavaatteet- ja pyyhkeet pyynnöstä lisämaksusta. Pitkäaikaisasukkaille liinavaatteiden ja pyyhkeiden vaihto sisältyy välisiivouksen yhteydessä.

Lähtö

Mikä on lähtöaika?

Lähtö koittaa lähtöpäivänä klo 11 mennessä. Voit ihan itse päättää milloin lähdet kunhan lähtö tosiaan koittaa klo 11 mennessä. Halutessasi voit ennakkoon varata myöhäisen lähdön joko klo 12 tai 13. Myöhäinen lähtö kustantaa 10 € / tunti.

Mitä minun tulee tehdä lähtiessä?

Olemme koonneet lyhyen tarkistuslistan mikä on hyvä käydä läpi lähdön koittaessa. Tutustu listaan täällä.

Mitä loppusiivous sisältää?

Raapustelimme loppusiivoukseenkin liittyen tänne yhteenvedon.

Lähdön jälkeen

Milloin voin painua Hiiteen uudelleen?

Miksi edes lähtisit pois? Voit saatavuuden mukaan toki jatkaa asumistasi siellä missä jo elelet tai sitten voit vaihtaa vaikka samaksi illaksi kohdetta toisaalle ja nauttia uuden naapuruston huumasta.

Missä kaikkialla voin painua Hiiteen?

Voit painua Hiiteen jo lähes ympäri Suomea. Tutustu kohteisiimme täällä.