Ensimmäisen vihtiläisen pienpanimon tarinan johdanto on kirjoitettu

Kolmen puupään panimo

Paikalliset yrittäjät yhteistyössä kirjoittavat johdannon ensimmäisen vihtiläisen pienpanimon Kolmen puupään panimon tarinalle, ja edistävät samalla yhdessä vihtiläisille ja lohjalaisille tärkeän vesistön Hiidenveden kunnossapitoa Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n kanssa.

Hiisi Homesin puupäät eli yrittäjät Ari Lapveteläinen, Markus Veikkolainen ja Niklas Eriksson ovat pitkään olleet käsityöläisoluen ystäviä. Puupäitä on pitkään kuitenkin kaivellut se, että Vihdissä ei ole omaa pienpanimoa, joten toistaiseksi ei ole ollut mahdollisuutta nautiskella oman kylän olutta. Korona toi uusia mausteita Hiisi Homesin toimintavuoteen, ja koronan ensimmäisen aallon hetkeksi hellittäessä kesällä puupäät päästivät Puupää Markuksen viikoksi lomille. Loman aikainen ajatustyö eskaloitui Kolmen puupään panimoksi, ja lopputulemana puupäät päättivät, että nyt, jos koskaan tarvitaan koronakurimukseen myös positiivisia uutisia, joten perustetaan pienpanimo. Ajatusta sparrattiin Hiisi Homesin kumppanin Top Fuel Beer Companyn päämekaanikon Olavi Porkan kanssa, ja päädytiin alla kuvattuun vaiheittain etenevään toimintamalliin.

Ensimmäisessä vaiheessa Kolmen puupään panimo markkinoi ja Top Fuel myy, valmistaa ja toimittaa oluet

Ensimmäisessä vaiheessa liikkeeseen lähdetään kevyellä mallilla yhteistyössä 3,5 kilometriä Vihdin rajalta Lohjan Muijalassa sijaitsevan Top Fuel Beer Company -pienpanimon kanssa, jotta konsepti saadaan testattua. Kolmen puupään panimo tulee alussa keskittymään brändin rakennukseen, markkinointiin ja strategiatyöhön, kun taas oluen valmistus, jakelu ja reseptiikka ovat Top Fuel Beer Companyn vastuulla. Ketterässä yrityksessä ja yritysyhteistyössä päätöksiä syntyy pikaisellakin aikataululla, ja lokakuun viimeisenä viikonloppuna päästään maistelemaan Kolmen puupään panimon ensimmäisiä oluita.

Poikkeusvuosi on koetellut panimoalaa ravintolamyynnin hiljennettyä, ja haasteita on riittänyt kalustettujen asuntojen toimialallakin. Nämä faktat yhdistettynä on luonnollista, että tässä kohtaa omaan panimolaitteistoon tai reseptiikkaan ei lähdetä investoimaan vaan keskitytään hyödyntämään Hiisi Homesin ja Top Fuel Beer Companyn vahvuuksia. Hiisi Homes taitaa markkinoinnin ja brändäyksen, kun taas Top Fuelilla on pitkä kokemus maistuvan käsityöläisoluen valmistuksesta. Kolmen puupään panimon puupää Markus korostaa, että ensimmäinen vihtiläinen pienpanimo ei siis missään nimessä ole valmis vielä tämän syksyn aikana vaan pienpanimoa rakennetaan pikkuhiljaa. Toivomme, että hiljalleen rakentuvasta pienpanimosta muodostuu kaikkien vihtiläisten oma panimo, ja oluista vihtiläisten omat oluet.

Kolmen puupään panimon projektin tavoitteena on luoda alkusysäys ensimmäisen vihtiläisen panimon synnylle, ja samalla olla mukana tukemassa puupäille ja paikallisille tärkeää vesistöä Hiidenvettä, ja sen elinvoimaisuutta. Kolmen puupään panimo ja Hiisi Homes ovat aloittaneet Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n kanssa yhteistyön, ja jokaisesta myydystä oluesta lahjoitetaan 0,10 € Hiidenveden suojeluun. Hiisi Homesin ja Kolmen puupään panimon unelmana horisontissa siintää oma huoneistohotelli-panimoravintolakokonaisuus Nummelan keskustassa. Toimintasuunnitelmaan voit tutustua tarkemmin täällä www.kolmenpuupaanpanimo.fi.

Ensimmäiset Kolmen puupään panimon oluet toimitetaan vihtiläisiin K-kauppoihin ja ravintoloihin perjantaina 30.10. joten oluita tulee saataville 30.10.-1.11. viikonlopun aikana. Päivitämme alle listaa myyntipisteistä.

Vahvistuneet myyntipisteet:

Top Fuel Beer Company, panimopuoti (Sauvonrinne 19 G 2, 08500 Lohja)
Avoinna talviaikaan perjantaisin klo 12-20 ja muina päivinä ennakkoon puhelimitse sovittaessa.

K-Supermarket Vihti
K-Market Nummela
K-Market Hiidenranta
K-Supermarket Nummela
K-Citymarket Nummela
Ned Kelly’s

Lisätietoja:

Markus Veikkolainen
Chief Commercial Homie
+358 40 670 8556
markus@hiisihomes.fi