Hiisi Homes 2-vuotissyntymäpäivä ja tupaantuliaiset

Puupäät Kokkokalliolla

Kuvia synttäreiltä ja tupareista voi ladata käyttöön täältä https://drive.google.com/drive/folders/1bpqXQVEI4Gx3e5Waj3GEEVXNcudhSHt-?usp=sharing

Torstaina 31.10.2019 Hiiden heimo, yhteistyökumppanit sekä perhe kokoontuivat Hiisi Homesin Nummelan pääkonttorille torin kupeeseen juhlistamaan vihtiläisen kasvavan perheyrityksen kaksivuotista taivalta sekä paikallisen pääkonttorin tupaantuliaisia. Yksi illan kohokohdista oli elokuvateatterimaiseen tyyliin rakennetun brändin syntyvideon ensi-ilta. Brändin syntytarinaa on voinut lueskella Hiisi Homesin nettisivuilta jo lähes parin vuoden ajan, joten nyt tarina on mahdollista katsoa noin minuutin mittaisen videon muodossa. Video on kuvattu pääosin Kokkokalliolla ja vaikuttavan musiikin taustalle on säveltänyt Tiko Lasola.

Ilta oli rakennettu yrittäjien eli Puupäiden Ari Lapveteläisen, Niklas Erikssonin sekä Markus Veikkolaisen puheen ympärille. Illan upeista järjestelyistä vastuussa olivat Hiiden heimolaiset Päivi Lapveteläinen, Tanja Eriksson sekä Hannele Nurminen. Puheen polkaisi käyntiin brändin syntyvideo, mikä vei tapahtuman luonnollisesti pari vuotta ajassa taaksepäin. Puupää Markus alusti tarinaa maalailemalla brändin syntyvideon toimivan ikään kuin kokopitkän elokuvan trailerina ja elokuvan käsikirjoitus kehittyy koko ajan Hiiden heimon matkan mennessä eteenpäin. Puupää Niklas aloitti varsinaisen tarinankerronnan muistelemalla kuinka kovasti jännitti syksyllä 2017, kun Hiisi Homes vuokrasi ensimmäisen huoneiston Nummelasta, kalusti ja sisusti sen jälleenvuokrattavaksi tilapäiskotina. ”Mietimme miten oikein saamme kulut katettua ja mahtaako kukaan Nummelan suunnalla olla vailla tilapäiskotia” Niklas kertoo. Kyllähän niitä tilapäistarpeita oli, ja puupäät lähtivät hyvin pian lisäämään kapasiteettia Länsi-Uudeltamaalta hiljalleen hivuttautuen kohti Helsinkiä. Ensimmäisen syksyn aikana harjoitellessa kaikilla puupäillä siunaantui mahdollisuus täysipäiväiseen yrittäjyyteen ja puupäät ottivat askeleen kohti tuntematonta ja jännittävää.

Puupäät leikkaamassa kakkua
Puupäät leikkaamassa kakkua

Hyvin pian vuoden 2018 puolella puupäät uskalsivat laajentaa tilapäiskotien tarjontaa ensin Lohjalle, minkä jälkeen suunnattiin Espoon, Kirkkonummen ja Vantaan kautta kohti Helsinkiä. Aikaisessa vaiheessa jo huomattiin, että pelkästään puupäiden ja perheenjäsenten työpanoksella ei pitkälle päästä ja Hiiden heimo alkoi kasvamaan laajentumisen myötä osaavilla heimolaisilla. Ensimmäisen kevään aikana aloittaneista Hiiden heimolaisista edelleen Hiiden heimossa vaikuttavat nykypäivänä aluepäällikkönä toimiva vihtiläinen Tanja Eriksson sekä Vihdistä kotoisin oleva Juhana Kiiski, joka ilahduttaa asukkaita asukas- ja myyntipalvelussa.

Ensimmäisen kevään aikana pullonkaulana oli uusien huoneistojen hankinta, mutta kesän 2018 aikana tähän saatiin muutos ja syksyllä Puupäät, Hiiden heimolaiset ja perheet olivat perustamassa 24 huoneiston huoneistohotellia Pohjois-Haagaan. Pohjois-Haagaan 12.9.2018 avatun Hiisi Homes Helsinki Haagan perustamisprosessi oli todellinen oppikokemus. Aamuisin aikaisin puupäät pakkasivat itsensä pakettiautoon, Ari varmisti sujuvan matkanteon samalla aikaa, kun Markus ja Niklas hoisivat Hiisi Homesin asukas- ja myyntipalvelun sähköpostiliikenteen. Illalla myöhään palatessa kuvio toistui, ja päivän mittaan asukas- ja myyntipalveluun tulleet puhelut hoidettiin tottakai kentältä kalustamis- ja sisustustehtävien lomassa. Saman syksyn aikana otettiin Helsinki haltuun oikein kunnolla, kun tilapäiskoteja avattiin saataville Sörnäisiin sekä Pasilaan.

Hiisi Homes Helsinki Haagan oppikokemuksen myötä puupäät tekivät päätöksen, että jatkossa isompien kokonaisuuksien perustamiseen tarvitaan lisäkäsiä. Sattuman kaupalla puupää Markuksen velipoika Matias Veikkolainen oli etsimässä uusia haasteita ja hänen kanssaan päästiin yhteisymmärrykseen yhteistyöstä ja vuodesta 2019 alkaen Matias ja hänen yrityksensä Puuhaveikot on vastannut Hiisi Homesin perustamis- ja huoltotehtävistä. Puuhaveikkojen liittyminen heimoon oli iso apu ja vuoden 2019 puolella Puuhaveikot ovat perustaneet jo likimain 100 tilapäiskotia Hiisi Homesin asukkaita varten.

Kasvun myötä kipukohdiksi perustamisen ja huoltotehtävien lisäksi koettiin kulkeminen ja neliöiden tehokas hyödyntäminen. Puupäät päätyivät samaan neuvottelupöytään innovatiivisen nuoren suomalaisen yrityksen Pindoran kanssa, jonka tehtävänä on avata ovet taianomaisesti. Puupäät olivat ällikällä lyötyjä ratkaisusta ja ei aikaakaan, kun Hiisi Homesin asukkaat pääsivät kulkemaan tilapäiseen kotiinsa ilman avaimia sen sijaan, että avain noudettaisiin R-Kioskilta, avainboksista tai henkilökohtaisesti toimittamalla. Neliöiden hyötykäyttöä lähti mukaan edistämään myöskin suomalainen kasvuyritys TableBed, mikä kehittää mukautuvia huonekaluratkaisuja suomalaisella designilla. TableBed eli vapaasti suomeksi suomennettuna ruokapöytäsänky on siis kuuden henkilön ruokapöytä, mikä mukautuu käden käänteessä parivuoteeksi. Tämä suomalainen innovaatio mahdollistaa siis asumisen suuremmillekin porukoille ja perheille.

Tiimi on muotoutunut palvelevaksi asukaspalvelu ja asiantuntijaorganisaatioksi vuoden 2019 aikana, ja yhteistyötä kumppanien kanssa on hiottu ja tiivistetty. Hiiden heimoon on liittynyt puupää Arin vaimo Päivi Lapveteläinen, joka hyppäsi matkaan mukaan opettajan virasta vuoden 2019 alussa aluepäällikön rooliin vastaten oman vastuualueensa tilapäiskotien toimivuudesta ja viihtyvyydestä. Päivin lisäksi hänen veljensä vaimo Hannele Nurminen tuli vahvistamaan aluetiimiä Länsi-Uudellemaalle. Puupää Markuksen puoliso Noora Lapveteläinen siirtyi tukemaan kasvua hallinto-, asukas- ja myyntipalvelutehtävissä, Nea Aaltonen liittyi niin’ikään vahvistamaan asukas- ja myyntipalvelutiimiä, Puupää Arin naapurin veli Mika Mälkki tuli tukemaan Puuhaveikko Matiasta huolto- ja perustamistehtävissä ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Hiiden heimoon liittyi Päivi Heinonen, joka otti vastuun asukas- ja myyntipalvelusta. Puheen yhteydessä vitsailtiin tuttujen ja sukulaisten määrällä Hiiden heimossa, mutta Puupää Markus totesi, että yksi hänen ja varmasti enemmän ja vähemmän jokaisen yrittäjän tärkeimmistä syistä lähteä yrittäjän uralle on halu tehdä töitä juuri niiden henkilöiden kanssa, joidenka kanssa on mukava tehdä hommia.

Vahvistuneen tiimin voimin Hiisi Homes tuplasi tilapäiskotitarjontansa kesän 2019 aikana avaten toistaiseksi suurimmaan yksikkönsä yhteensä 43 tilapäiskotia Suomen Turkuun, minkä lisäksi Espoon Keskukseen saatiin 34 uutta tilapäiskotia sekä Vantaan Vaaralaan seitsemän lisää. Hiisi Homes ja Hiiden heimo ovat vahvistuneet merkittävästi vuoden 2019 aikana, prosesseja on hiottu syksyllä 2019 ja kapasiteetin odotetaan kasvavan jälleen suuremmin vuoden 2019-20 vaihteessa. Hiisi Homes ei olisi yksin pystynyt rakentamaan eteenpäin menevää kasvavaa yritystä ja puupäät kiittivät kovasti yhteistyökumppaneita, sidosryhmiä, perhettä ja Hiiden heimoa yhteisestä matkasta tähän asti. Yhteistyötä tullaan jatkossakin varmasti tekemään monialaisesti nykyisten ja uusien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Juhlaillan viihteestä vastasivat upeat muusikot vihtiläissyntyinen Satu Lii sekä Tuomas Viiliäinen. Duo soitti hienoja kappaleita omasta tuotannostaan unohtamatta tapahtumaan eri toten sopivia Anssi Kelan Nummelaa tai Hiisi Livin’iä. Juhlan valokuvasi Krista Eriksson.

Vihtiläissyntyinen Satu Lii ja Tuomas Viiliäinen
Vihtiläissyntyinen Satu Lii ja Tuomas Viiliäinen

Hiisi Homes on vuosien 2017-2018 vaihteessa toimintansa aloittanut kasvava perheyritys, mikä tarjoaa koteja tilapäistarpeeseen jo 8 paikkakunnalla. Hiisi Homes ja tiimi eli Hiiden heimo toivottavat leikkisästi nykyiset ja uudet asukkaat tervetulleeksi painumaan Hiiteen asumaan.

Hiisi Homes pääkonttori
Koteja tilapäistarpeeseen
Pisteenkaari 4, 03100 Nummela
www.hiisihomes.fi
www.instagram.com/hiisihomes
www.facebook.com/hiisihomes
#painuhiiteen
#hiisilivin
#homesforhomies

Lisätietoja:

Markus Veikkolainen
Chief Commercial Homie
+358 40 670 8556
markus@hiisihomes.fi