Hiihtoloma 2023 lähestyy – nappaa tästä aktiivisen talviloman askelmerkit

hiihtäjä lähdössä hiihtolenkille

Talviloma vapaana kalenterissa ja suunnitelmat vielä hautumassa – mitä siis tehdä hiihtolomalla?

Nauti lähimatkailusta ja ota äkkilähtö kaupunkiin!

Paras talvilomakohde voi löytyä ihan läheltä, kun seura ja tekeminen ovat kohdillaan.

Kokosimmekin alle kaikenlaista mukavaa, jota tapahtuu Hiisi Homes & Hotels -kohteidemme kotikaupungeissa Etelä-Suomessa.

Inspiroidu siis vapaasti ja vietä aktiivinen loma, jossa yhdistyvät liikunta, kulttuuri ja auvoisa hyggeily joko omassa kodissa tai Hiisin kodikkaassa tilapäiskodissa.

 

Hiiden heimo vinkkaa – talvilomaohjelmaa Etelä-Suomessa

 

Mukana niin maksullisia kuin maksuttomia tapahtumia, osassa tapahtumia on säävaraus. Linkkien kautta löydät tarkempia tietoja tapahtumista.

 

Helsinki & Helsingin seudun metropolialue

Helsinki Ski Weeks

Hiihdä Stadikalla Helsingin ytimessä 4.–22.3.2023 järjestettävillä hiihtoviikoilla. Maksuton sisäänpääsy ja lumitakuu!

Huomioi ennakkorekisteröinti, jolla varmistetaan, että kaikilla on tilaa sivakoida.

Missä: Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

https://helsinkiskiweeks.fi/

 

Brahenkentän yleisöluistelu

Liu’uttele ja sirklaa sydämesi kyllyydestä Brahen kentän eli Brakun jäillä Alppiharjussa maksuttomissa yleisöluisteluissa.

Missä: Helsinginkatu 25 a, 00510 Helsinki

Helsingin kaupunki – Brahenkenttä

 

Helsingin kaupungin pulkkamäet

Jos lumitilanne sallii, voit kokea vauhdin hurmaa lukuisissa Helsingin pulkkamäissä. Vauhdikkaita laskuja on luvassa mm. Paloheinän, Malminkartanon, Alppipuiston, Kaivopuiston ja Vallilan pulkkamäissä.

Missä: Eri puolilla kaupunkia

 

Nuuksion kansallispuisto ja Haltian luonto- ja retkeilykeskus

Koe talvisen Nuuksion viehätys ja suuntaa retkeilemään kansallispuiston poluille. Luonto- ja retkeilykeskus Haltiasta voit myös vuokrata retkellesi lumikengät tai liukulumikengät. Haltian päänäyttely ”Suomen luonto” on vaikuttava luontopanoraama, joka johdattaa tulijan Saaristomereltä tuntureiden laelle. Vierailija pääsee tutustumaan myös 12 kansallispuiston maisemiin VR-lasien kautta. Luontonäyttelyt, vuokraamo ja luontomyymälä avoinna ti–su klo 10–17.

Missä: Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

https://haltia.com/

 

Vihti Ski Center -laskettelukeskus

Raikasta rinnetunnelmaa Vihdin Ojakkalassa, vain muutama kilometri Nummelasta ja 45 km Helsingistä. Avoinna hiihtolomalla joka päivä, jolloin järjestetään myös lasten hiihtolomakursseja. Lauantaisin SKIBUS-bussikuljetus Helsingin keskustasta, Tapiolan ja Nihtisillan kautta – ja toki myös paluukyyti kaupunkiin!

Mikäli laskettelu ei ole oma juttu, Vihti Skin Winterparkissa voi nauttia tuubimäestä, hiihtoladusta ja pomppulinnoista.

Missä: Jussinrinne 1 (naviin Pyölintie 260), 03250 Ojakkala

https://www.vihtiski.fi/

 

Tytyrin elämyskaivos – Lohja

Huikea ja mieleenpainuva elämys 100 metrin syvyydessä aidossa kalkkikivikaivoksessa! Näe mainarien käden jäljet ja tunne historian havina – kaivoksessa, jossa toisaalla louhitaan yhä kalkkikiveä. Hiihtolomaviikolla 8 Tytyrissä järjestetään päivittäin opastettuja kierroksia tasatunnein klo 11–14 välisenä aikana, joista osa on suunniteltu erityisesti lapsille.

Missä: Kuilukatu 42, 08100 Lohja

https://www.tytyrielamyskaivos.fi/fi-FI

 

Haikarin talviuinti – Lohja

Haikarin uimarannalla pääsee nauttimaan talviuinnista kirpsakassa vedessä. Halutessaan voi myös rekisteröityä asiakkaaksi ja ostaa saunavuoron Lohjan liikuntakeskuksen verkkokaupasta.

Missä: Haikarinkatu 17, 08100 Lohja

https://www.lohjanliikuntakeskus.fi/liikuntapaikat/haikarin-sauna/

 

Virkistysuimala Neidonkeidas – Lohja

Virkistysuimala Neidonkeidas tarjoaa mukavia uintihetkiä niin isommille kuin pienemmille, ja uimalasta löytyy runsas kattaus erilaisia altaita: terapia-allas hierovine suihkuineen, kuntouintiallas, toiminta-allas hyppytornilla ja ponnahduslaudalla, opetusallas, kahluuallas, poreallas ja yli 65 metrin vesiliukumäki. Lempeistä löylyistä pääsee nauttimaan joko tavallisessa saunassa tai höyrysaunassa.

Missä: Runokatu 1, 08100 Lohja

https://www.neidonkeidas.fi/

 

Turku

Turun linnan kierrokset

Kiehtovaa talvilomatekemistä Turussa tarjoaa Turun linnan monipuolinen ohjelmatarjonta. Arkea ja juhlaa -kierros johdattaa osallistujat keskiaikaisen elämän kiemuroihin ja renessanssihovin loistoon. Mahdollista on osallistua myös hiihtolomatyöpajaan ja oman säilytyslippaan valmistamiseen, Pikkuritarikierrokselle tai Prinsessan matka -näyttelyyn.

Missä: Linnankatu 80, 20100 Turku

Turun linna – talvilomatapahtumat

 

Hirvensalon hiihtokeskus

Laskettelun iloa Turussa tarjoaa Hirvensalon hiihtokeskus, josta löytyy viisi valaistua rinnettä muutaman minuutin matkan päässä Turun keskustasta. Palveluihin kuuluvat myös kahvio, hiihtokoulu ja välinevuokraamo.

Missä: Kakskerrantie 111, 20900 Turku

https://www.hirvensalo.fi

 

Tampere

Retkiluistelua Näsijärvellä

Retkiluistelu Näsijärven maisemissa keskustan kupeessa on talvielämys parhaimmillaan. Radan virallisesta lähtöpisteestä löytyy välinevuokraus, ja hiihtolomaviikolla rataa pitkin voi luistella myös talvikahvioon Siilinkarin majakkasaarelle.

Missä: Kaupinpuistonkatu 6 (vuokraamo ja yksi radalle pääsyn pisteistä)

https://hikingtravelhit.fi/retkiluistelu-tampere/

 

Tampereen hiihtoladut ja ulkojäät

Tampereen kaupunki tarjoaa monipuolisen latuverkoston maastohiihtoon, kokonaisuudessaan jopa 120–130 km latuja, joista 85 km valaistuja!

Sivakoimaan pääsee niin Pyynikin harjulla kuin Kaupin urheilupuistossa, ja lukuisissa muissa kohteissa. Ajantasaiset tiedot laduista ja ulkojäistä löytyy Tampereen ulkoliikunnan olosuhdepalvelusta.

Missä: Eri puolilla Tamperetta

Tampereen ladut & ulkojäät

 

Mustavuoren hiihtokeskus

Mustavuoressa lasketellaan neljässä rinteessä. Hiihtolomalla Mustavuoressa järjestetään myös laskettelun alkeiskurssi.

Missä: Nokiantie 150, 33330 Tampere

https://www.mustavuori.fi/

 

Talvilomaristeilylle Helsingistä tai Turusta?

Suuntaamassa talvilomaristeilylle? Entä jos lisäisit risteilyyn lisätwistin varaamalla sen yhteyteen majoituksen Hiisistä ja nauttimalla samalla kaupunkilomasta Helsingissä tai Turussa!

Hiisi Hotel Helsinki Jätkäsaari sijaitsee kävelyetäisyydellä Länsisatamasta, joten meiltä sukkuloit sujuvasti Tallinnaan. Asukkaanamme voit halutessasi varata autollesi lämpimän pysäköintipaikan sisähallista myös risteilyn ajaksi – Stadin edullisimpaan hintaan vain 10 € per yö.

Hiisi Homes Turku Fatabuurinkatu, Hiisi Homes Turku Elin Sågerin kuja ja Hiisi Homes Turku Fleminginkatu sijaitsevat noin kilometrin päässä Turun satamasta. Tilapäiskodit tarjoavat viihtyisän tukikohdan, jonka läheltä löytyvät niin herkulliset ravintolat kuin mainiot shoppailumahdollisuudet. Myös Turun linna on vain lyhyen kävelymatkan päässä.

 

Hiihtoloma 2023 Hiisissä

Kun haluat viettää talvilomalla mieleenpainuvan breikin, olet tervetullut painumaan Hiiteen!

Hiisi Homes & Hotels on suomalainen perheyritys, ja tarjoamme viihtyisää ja kodinomaista asumista yhteensä 12 paikkakunnalla Etelä-Suomen alueella.

Tilapäiskodeistamme löytyy kaikki tarpeellinen mukavaan asusteluun – täysin varustellusta keittiöstä pyykinpesukoneeseen, laadukkaista sängyistä laajakuvatelevisioon. Kodit ovat varattavissa kahdesta yöstä useaan kuukauteen.

Myös digitaaliseen kulkuun perustuvissa hotelleissamme on ruoanlaitto- ja pyykkäysmahdollisuus: hyvin varusteltu asukaskeittiö ja pyykkitupa löytyvät yhteisistä tiloista.

Ja asuit sitten tilapäiskodissa tai hotellissa, helppoa ja mukavaa asumista Hiisissä siivittävät avaimeton kulku, ilmainen wifi ja vuokraan kuuluva loppusiivous.

Olemme myös vastuullinen toimija – meillä on Ekokompassi-sertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki.

 

Tutustu kohteisiimme tästä ja varaa viihtyisä majoitus hiihtolomalle!

www.hiisihomes.fi

 

Seuraa ajankohtaisia uutisiamme somessa!

Facebook – Hiisi Homes

Instagram – Hiisi Homes

 

Hiisi-tilapäiskodit ja -hotellit löydät seuraavilta paikkakunnilta:

Helsinki | Espoo | Vantaa | Kirkkonummi | Järvenpää | Vihti | Lohja | Turku | Riihimäki | Hämeenlinna | Tampere | Nokia